The Webuild Group's websites
Discover all our websites: a digital ecosystem that tells the story of the world we have built in over 117 years of history
Webuild Australia
Follow us

CELE MAI CĂUTATE PAGINI

The Webuild Group's websites
Discover all our websites: a digital ecosystem that tells the story of the world we have built in over 117 years of history

CELE MAI CĂUTATE PAGINIGo back

Grup

CINE SUNTEM

Jucător global în realizarea de infrastructuri complexe

Concretizarea a aproximativ 120 de ani de experiență în inginerie

Concretizarea a aproximativ 120 de ani de experiență în inginerie

Webuild este lider global în proiectarea și construcția de infrastructuri complexe majore în mai multe sectoare cheie: mobilitate sustenabilă (linii de căi ferate și metrou, poduri, drumuri, porturi, etc), energie hidroelectrică (baraje în scopuri energetice, centrale hidroelectrice), apă (stații de epurare a apelor uzate, stații de desalinizare, gestionarea apelor menajere, baraje în scopuri potabile și de irigații), clădiri verzi (clădiri civile și industriale, aeroporturi, stadioane și spitale). 

Să apropiem prezentul de viitor
prin construirea unei lumi noi

În aproximativ 120 de ani de inginerie, aplicată la peste 3.200 de proiecte finalizate la nivel global, am construit 14.140 km de linii de căi ferate și metrou, 82.533 km de drumuri și autostrăzi, 1.020 km de poduri și viaducte, 3.408 km de tuneluri, 313 baraje și centrale hidroelectrice. 

Printre provocările inginerești care reprezintă cel mai bine capacitatea noastră de punere în acțiune se numără podul Genoa San Giorgio Bridge din Italia, Podul suspendat din zona Brăila, extinderea canalului Panama, linia aeroportului din Perth în Australia și Centrul cultural al Fundației Stavros Niarchos din Atena și, printre cele aflate în curs de execuție, secțiuni relevante ale Tunelului de bază Brenner și ale Terzo Valico dei Giovi-Nodo din Genova, ambele în Italia.

Webuild este recunoscută ca lider mondial în domeniul infrastructurii în sectorul apă și operează în 50 de țări, cu o forță de muncă de 87.000 de persoane (directe și terți) de 100 de naționalități diferite și o filieră de peste 17.500 de companii partenere.

Ocupăm o poziție proeminentă în sectorul infrastructurii, remarcându-ne ca unul dintre puținii actori globali cu o activitate de bază puternic orientată spre realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) și tranziția către o economie cu emisii reduse de carbon prin construirea de infrastructuri care contribuie direct la realizarea acestor obiective. 

Partener Webuild pentru un viitor durabil

Ne-am născut în Italia în 1906 cu o viziune măreață: să ne dezvoltăm prin construirea de infrastructuri complexe și durabile, un simbol al progresului sustenabil pentru dezvoltarea generațiilor actuale și viitoare.

Legătura Forrestfield - Aeroport, Perth - Australia

1 / 0

Ne simțim ca acasă oriunde în lume

Suntem prezenți pe toate cele 5 continente, iar punctul nostru forte sunt oamenii. Concurăm cu principalii jucători globali datorită muncii în cadrul echipelor multiculturale.

+ + +

țări în care lucrăm pentru a realiza lucrări mărețe care îmbunătățesc viața oamenilor

+ + +

companiile din filiera Webuild la nivel global, o expresie a excelenței în inginerie

+ + +

angajații direcți și indirecți implicați în construcția de infrastructură la nivel mondial

+ + +

miliarde de euro venituri la 31 decembrie 2023

quote-img

Contribuim la realizarea a 11 dintre principalele Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) printr-un model de afaceri bazat pe eficiență, inovație și comportament responsabil

Webuild în România

Webuild are o experiență consolidată în proiectarea și execuția de lucrări majore în România, cu aproximativ 50 de proiecte finalizate, în principal în sectorul mobilității sustenabile.

În prezent, lucrăm la unele proiecte strategice, angajând o forță de muncă de aproximativ 2.000 de persoane, incluzând personal direct și al terților. Odată finalizate, aceste proiecte vor oferi peste 200 de kilometri de linii de cale ferată moderne și peste 90 de kilometri de drumuri expres și autostrăzi, contribuind astfel la dezvoltarea infrastructurii din țară și la îmbunătățirea conexiunilor interne și europene pentru mărfuri și persoane. În timpul fazei de implementare, aceste proiecte vor oferi oportunități de angajare și formare profesională, care pot fi folosite și pentru inițiative viitoare. 

Experiența noastră în domeniu ne face un partener solid în realizarea de infrastructuri inovatoare și sustenabile în România, precum și în toate celelalte țări în care activăm. În fiecare proiect realizat ne străduim să promovăm soluții moderne, de ultimă generație, în conformitate cu standarde înalte de proiectare și execuție.

Printre cele mai complexe lucrări realizate în România se numără și Podul peste Dunăre din zona Brăila, care a fost deschis traficului în iulie 2023 și se remarcă drept al doilea cel mai lung pod suspendat din Europa continentală, cu o lungime totală de 1.974,30 m, o deschidere centrală de 1.120 metri și două deschideri laterale de 489,65 și 364,65 metri.

Am realizat, de asemenea, Pasajul suprateran Basarab din București, unul dintre cele mai importante proiecte din România prin tipul de sisteme antiseismice adoptate, și Stadionul Național „Lia Manoliu” din București, unul dintre cele mai moderne din țară, cu spectaculosul său acoperiș retractabil în stil „cabriolet”. 

În România, continuăm să ne confruntăm cu provocări inginerești semnificative, printre care se numără construcția a două secțiuni a Autostrăzii Sibiu-Pitești, care va traversa Munții Carpați, îmbunătățind accesibilitatea teritoriilor traversate și siguranța rutieră între cele două orașe, contribuind la conectarea țării de la vest la est.

Webuild Our DNA
Webuild Wesearch 2023
1 / 0

PROIECTELE NOASTRE

Proiectăm și implementăm lucrări care aduc progres

Bridge across the Danube River in Braila (Romania), load tests completed on the new bridge

Proiectele noastre din România

Webuild lider mondial în sectorul apă

Suntem liderul global în construcția infrastructurii de apă, cu experiență de-a lungul lanțului de aprovizionare cu apă - Clasament 2023 publicat de Engineering News-Record (ENR).

Grup | RO

Information material - Bridge project over the Strait of Messina
(*) Required information